Schooluren

Om 's morgens en 's middags rustig te kunnen beginnen, gaat het 1ste belteken  respectievelijk
om 08.23 uur en 12.58 uur. Dan stoppen de leerlingen met spelen en begeven ze zich naar de rij van de klas. Telaatkomers storen steeds en missen meestal fijne momenten. Ouders zien er op toe dat hun kind tijdig vertrekt. Leerlingen die vaak te laat komen, moeten zich melden bij de directeur.

Middagverblijf

's Middags kunnen leerlingen in onze eetzaal terecht voor hun broodmaaltijd.
Via een systeem van tickets is er drank en soep, … verkrijgbaar.
Leerlingen die hier gebruik van willen maken, brengen van thuis geld mee voor de aankoop van deze tickets.

De leerlingen krijgen voldoende tijd om hun middagmaal te gebruiken.

Afval wordt gesorteerd in verschillende gekleurde containers. Wij streven ernaar de afvalberg te verminderen door aanmoediging van het gebruik van brooddozen, geen aluminiumfolie te gebruiken, …

Op het einde van de grote vakantie, tijdens de kennismakingsdag voor leerlingen, ouders en leerkrachten einde augustus, worden deze tickets verkocht om het schooljaar goed te kunnen starten.

Leerlingen die tijdens de middag in de school blijven, betalen een kleine vergoeding voor het middagtoezicht .
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.

Voor- en naschoolse opvang

Elk trimester kan uw kind ingeschreven worden via de intekenlijst

Voorbewaking ( 07.30 uur tot 08.00 uur)

Leerlingen kunnen naar de voorbewaking komen vanaf 07.30 uur. De voorbewaking vindt plaats in de polyvalente klas van de lagere school. De leerlingen hebben tijdens de voorbewaking de kans om lessen en / of huistaken te overzien. Wij vragen een vergoeding voor de voorbewaking.

Vanaf 08.00 uur tot 08.25 uur wordt er geen vergoeding gevraagd.            

Nabewaking (16.00 uur tot 17.30 uur)

Leerlingen kunnen op de speelplaats van de lagere school spelen tot
16.00 uur  zonder dat er een vergoeding wordt gevraagd.
Ouders kunnen hun kinderen halen op de speelplaats.

De leerlingen kunnen na de schooluren, vanaf 16.00 uur tot eventueel 17.30 uur, in de nabewaking of studie blijven. De nabewaking vindt plaats in de polyvalente klas van de lagere school. De leerlingen maken dan hun huistaak en leren hun lessen. Daarna kunnen ze lezen of een spelletje spelen. Wij vragen een vergoeding voor het toezicht.
Na de nabewaking ( 17.30 uur ) is er geen toezicht en ligt de verantwoordelijkheid i.v.m. de opvang en afhalen van de leerlingen volledig bij de ouders.  De school rekent erop dat alle kinderen om 17.30 uur de school hebben verlaten.

Op woensdagmiddag is er gratis toezicht tot 12.15 uur

In het begin van de maand maart zullen de leerlingen, die gebruik hebben gemaakt van de voor-, middag-, en nabewaking een fiscaal attest hierover meekrijgen van het voorbije kalenderjaar, als bewijs van betaling.

Het gemeentebestuur organiseert ook buitenschoolse kinderopvang "PINKELTJE" voor kinderen van de lagere school en de kleuterschool.

Leerlingen die gebruik willen maken van deze kinderopvang moeten zelf zich aanmelden bij Pinkeltje. Alle kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar zijn welkom in "Pinkeltje".

De begeleiders van “Pinkeltje” halen ‘s avonds (omstreeks 16.00 uur) de kinderen op de speelplaats van de lagere school en brengen 's morgens (omstreeks 08.15 uur) de kinderen met een autobusje, onder begeleiding, naar de speelplaats van de school.

 

Adres: Berckhovenstraat 29
2390 WESTMALLE
Tel. 03.309.96.69
ann.dpc[at]malle.be

 

De buitenschoolse kinderopvang Pinkeltje is erkend door Kind en Gezin.

Tijdens de schooldagen:

  • Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 07.00 uur tot 09.00 uur van 15.30 uur tot 18.30 uur
  • woensdag: van 07.00 uur tot 09.00 uur van 11.30 uur tot 18.30 uur

Tijdens de schoolvrije dagen en vakantieperiode: elke dag van 07.00 uur tot 18.30 uur doorlopend.