West Saints triomferen!

Onze rugbyploeg West Saints schrijft geschiedenis. Zowel de jongens (junioren) als de meisjes kroonden zich nationaal kampioen rugby! Nooit eerder werd dit voorgedaan in Belgische scholenrugby! 

 

Olympiade Latijn

In de periode van 10 januari tot 9 februari 2019 namen de leerlingen van 5GRLA-5LAMT-5LAWE deel aan een klassikale vertaalolympiade voor het vak Latijn. Onder begeleiding van hun vakleerkracht maakten ze een literaire vertaling van een Latijnse tekst uit de ‘Aeneis’, het beroemde epos van de dichter Vergilius. Op woensdag 15 mei werden ze aan de Universiteit Antwerpen gehuldigd als laureaat! Bij die gelegenheid kreeg onze school ook de titel ‘olympiadeschool klassieke talen’. De voltallige lesgroep en hun leerkracht mochten met trots de prijzen in ontvangst nemen.

 

Mobibus 4 SO

Het bezoek aan de Mobibus liet de leerlingen van 4 SO even stilstaan bij het thema verkeersveiligheid. Onderwerpen zoals dode hoek en zichtbaarheid kwamen aan bod tijdens deze mobiele doe-tentoonstelling.

 

        

De leerlingen van 2 SO bekeken de gelauwerde film “Zie mij doen”, een documentaire over mensen met een verstandelijke beperking. Na afloop konden ze vragen stellen aan de acteurs, bewoners van het zorgcentrum Monnikenheide.

 

Dankzij verschillende acties hebben ze maar liefst €3500 kunnen verzamelen voor Monnikenheide! We zijn fier om deze cheque te mogen overhandigen!

De leerlingen van 5 HUWE gingen naar Leuven voor de finale van De Grote Prijs voor Sociologie. Ze presenteerden hun onderzoek rond genderstereotypes en ... gingen met de publieksprijs naar huis: proficiat!

Naar goede gewoonte organiseerden we ook deze vastenperiode weer het hongermaal en de sponsortocht ten voordele van Broederlijk Delen. Door van onze sponsortocht een TrashWalk te maken lieten we de natuur na afloop ook nog wat schoner achter.

       

       

Klasdag 3 SO

Enkele sfeerbeelden van ontspannende spelen. Daarnaast was er ook plaats voor serieus werk. Aan de hand van een stellingenspel werd de klasgroep doorgelicht. Leerlingen leerden zichzelf beter kennen in groepsverband door blackbox. Een halve dag werd gewerkt rond het thema relatievorming en seksualiteit.